9. etappe av Giro d’Italia 2010

9. etappe av Giro d’Italia 2010 ble kjørt den 17. mai 2010. Etappen ble preget av flere regnbyger som skapte store vanndammer og oversvømmede veier. Giampaolo Cheula, Tom Stamsnijder, Michael Barry og Mikhail Ignatjev lå i ett lovende brudd store deler av etappen. Ignatjev prøvde å gå ifra bruddkameratene sine drøye milen før mål, og fikk etter hver selskap av Barry. De siste delen av etappen gikk slakt oppover og flere ryttere fikk problemer med å holde farten i hovedfeltet. Med kun fire kilometre å sykle før målgang i Cava de‘ Tirreni ble den siste resten av bruddet kjørt inn og det ble lagt opp til massespurt. Matthew Goss var overlegen i kamp mot ryttere som Filippo Pozzato, Tyler Farrar og Wouter Weylandt og dermed kunne HTC-Columbia-rytteren, som opprinnelig var i Giroen for å hjelpe André Greipel, feire Australias tredje etappeseier i årets Giro. Carlos Sastre satt nok en gang igjen som den store taperen etter etappen. Spanjolen tapte 1 minutt og 49 sekunder til teten og lå på en 22. plass i sammendraget, nesten 10 minutter etter Aleksandr Vinokurov.

◄ 2009  · 1. etappe  · 2. etappe  · 3. etappe  · 4. etappe  · 5. etappe  · 6. etappe  · 7. etappe  · 8. etappe  · 9. etappe  · 10. etappe  · 11. etappe  · 12. etappe  · 13. etappe  · 14. etappe  · 15. etappe  · 16. etappe  · 17. etappe  · 18. etappe  · 19. etappe  · 20. etappe  · 21. etappe  · 2011 ►